Bæredygtighed

Langt størstedelen af de blomster, der sælges i Danmark er importeret fra steder i verden, hvor de sætter et massivt negativt fodaftryk både miljømæssigt og socialt.

Jeg tror på, at vi skal skabe en balance mellem at give om modtage. At tilføre jorden værdi for derefter selv at kunne høste noget værdigfuldt. Blomsterne her hos mig dyrkes på den mest skånsomme måde for naturen, og for de insekter og dyr omkring området. Siden jeg etablerede haven for knap 3 år siden er der kommet utallige nye fuglearter, pindsvin, insekter, bier og sommerfugle til, som nyder godt at både den biodiversitet de forskellige blomster og afgrøder skaber, men også de hegn, kvashegn og buske vi efterhånden har fået etableret. Derved er marken sæsonen igennem fødekilde til alle disse dyr såvel som høstkilde for min lille forretning. En høj grad af biodiversitet er også en god måde at undgå plantesygdomme.

Da mine blomster er dyrket primært på friland og kun skal transporteres en kort vej til mine kunder i nærområdet, er de et klimavenligt alternativ til traditionelt producerede blomster, som ofte transporteres tusindvis af kilometer, før de lander i vores stuer. Samtidig holder blomsterne også længe i vasen, fordi tiden fra høstning til levering er meget kort.